De Zillertal Arena, het grootste skigebied in het Zillertal

De Zillertal Arena, het meest uitgebreide en prachtige skigebied in het Zillertal strekt zich uit over het Zillertal in Tirol helemaal tot aan Pinzgau in het gebied Salzburg. Een skigebied voor jong en oud, van beginner tot heel ver gevorderde, iedereen vind er wel iets. Meer dan 140 kilometer piste en ruim 50 kabelbanen en liften zorgen ervoor dat zowel skiërs, snowboarders en terrasbezoekers snel en efficiënt op de juiste plaats kunnen komen. Het is ook een ideaal gebied voor een wintersport single groepsreis. je vindt er luxe hotels met één persoons en 2 persoons kamers.

tui wintersport banner

De Zillertal Arena is een sneeuwzeker skigebied, uitermate geschikt voor de gehele familie. Ook naast het skiën of snowboarden is er volop vertier voor groot en klein. Wat te denken van een rit met het hele gezin in de Arena Coaster of als afsluiting van de dag gaan rodelen op de meer dan 7km lange rodelbaan in Gerlosstein.

Gratis WiFi – hotspots

En zeker niet onbelangrijk in deze tijd, nagenoeg het gehele gebied is voorzien van WiFi-hotspots zodat je verrichtingen direct online gezet kunnen worden. Niet alleen in de restaurants en hotels, ook op de pistes vindt u een bijna complete dekking met WiFi-hotspots. Dus wanneer u een dagje besluit van de zon te genieten op een van de vele terrassen kunt u uw mail checken of met Facebook – Instagram of met Twitter aan de gang.

Welke plaatsen liggen in het Zillertal?

In het Zillertal en meer specifiek in de omgeving van de Zillertal Arena liggen een tiental plaatsen met ieder hun bekende en minder bekende punten. Onderstaan

Zell am Ziller

Zell am Ziller is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, en telt bijna 2000 inwoners wanneer er geen toeristen zijn. In het winterseizoen kunnen er gemakkelijk 10x zoveel inwoners zijn. Dit komt mede omdat er zoveel single reizen wintersport Oostenrijk worden georganiseerd.
Vanuit Zell am Ziller, dat op bijna 600 meter hoogte ligt, ski je zo het grootste skigebied van het Zillertal op, de Zillertal Arena. Dit skigebied is ontstaan door het samengaan van de skigebieden Zell am Zille, Gerlos en Köningsleiten.

chalet wintersport Oostenrijk banner

All Inclusive wintersport

Je kunt in dit skigebied, Zillertal Arena, een all inclusive wintersport vakantie boeken, dan is alles inclusief.

In de eerste week van mei vindt het jaarlijkse Gauderfest plaats. Dit is een van de oudste volksfeesten van Tirol. In de zomer is dit overigens een prima wandel- en fietsgebied. Plaatsen in de buurt zijn Gerlosberg – Hainzenberg – Zellberg en Rohrberg.

Gerlos

We vinden Gerlos niet in het Zillergtal maar in het Gerlostal, een zijdal van het grotere Zillertal. Gerlos, dat vroeger Gerlaise heette, is een eeuwenoude plaats waar in vroeger tijden aan goudwinning werd gedaan. Het gebied heeft lange tijd bij het bisdom Salsburg gehoord echter begin 1800 tijdens de Tiroolse vrijheidsstrijd, werd het min of meer zelfstandig. In de jaren ’60 is er heel veel veranderd in dit gebied. Zo werd de Gerlosstrasse over de pas aangelegd waardoor het mogelijk werd om van het Gerlostal naar Krimml te reizen. Tegelijk met deze weg werden ook de verschillende stuwmeren en waterkrachtcentrales gebouwd in dit gebied. Voorbeelden hiervan zijn de waterkrachtcentrales van Funsingau en Gmünd.

Overnachten in Gerlos

Met het groter en groter worden van het skigebied Zillertal Arena, steeg ook de behoefte aan mogelijkheden om te overnachten. Gerlos heeft dit na Mayrhofen en Tux, prima opgepakt en staat op dit moment 3e in de rij met de meeste overnachtingen in het winterseizoen.

sunweb lastminutes banner

Apres Ski in Gerlos

Het Zillertal, meer in het bijzonder de Zillertal Arena, kent een enthousiast apres ski leven. Omdat er nu sprake is van eigenlijk één groot skigebied, is ook het Apres Ski meer geconcentreerd. Zo vindt u in het dorp discotheken zoals Little London, Luigi’s Bar en de Country Club Gerlos. Gegarandeerd feest voor groot en klein. En ook voor wat betreft het eten kunt u overal terecht.